PRESENTERAR STOLT:

PRESENTERAR STOLT:

 

KUNTONG HOU

KUNTONG HOU

Kuntong

Kuntong ”Kurre” Hou upptäckte dansen redan som tonåring. Inspirerad av dansen i musikvideor från tidigt 2000-tal tog han sina första Hiphopklasser på den världskända dansskolan – The Hipdrop år 2009. Efter ca 5 års dansande har Kuntong varit med i diverse tävlingar som t.ex. World of Dance i London, och Copenhagen Choreographer’s Competition i Köpenhamn, där han ställde upp med dansgruppen Team Hip Drop.
Han har undervisat på flera av Skånes största dansskolor som t.ex. Landskrona Dansstudio, Rydbergs Dance Academy och Impulse Dansstudio. På Landskrona Dansstudio är han även ledare för skolans dansgrupp som under hans ledning har vunnit tävlingar som t.ex. Skill the Stage.

Idag undervisar Kuntong på dansskolor och anses av många vara en av de mest älskade och respekterade danslärarna i hela SKåne. Med inspiration från kända koreografer i olika delar av världen som t.ex. Parris Goebel och Sean Bankhead tränar och koreograferar han på egen hand för att utvecklas och bli en ännu bättre lärare och dansare.

Kuntongs mål på kort sikt är att undervisa på så många skolor som möjligt i Skåne för att kunna bredda sin plattform och kunna dela med sig av sina koreografier samtidigt som han kan ta lärdom av de personer han jobbar med. På långsikt vill han nå ut med sina koreografier på en nationell nivå och därefter internationellt.

KUNTONG UNDERVISAR I:
HIPHOP/NEWSCHOOL