PRESENTERAR STOLT:

PRESENTERAR STOLT:

 

TIMMY BERGSTRÖM

TIMMY BERGSTRÖM

Timmy

Timmy började dansa vid 12 års ålder och sen dess inte kunnat göra något annat än det. Han har gått 3 år på Lunds dans och musikalgymnasium, danslinjen (2006-2009) och direkt efter på Statens Balletthøgskole ved Kunsthøgskolen i Oslo, inriktning Bachelor Jazzdans (2009-2012)

Under sina år i skolan har han vart med i musikaler som, Cats The Musical på Nöjesteatern, Malmö, Sweet Charity & The Nightmare Before Christmas på Lunds Stadsteater.
Blivit koreograferad av några av Norges största koreografer, Merete Lingjærde, Toni Ferraz, Subjazz, Sølvi Edvardsen, Kjersti Alveberg m.m
Tagit workshops för danskompanier som Carte Blanche (Norge) och det världsberömda kompaniet Batsheva Dance Company (Israel).
Assisterat Yanis Marshall när han höll sina första workshops i Sverige här i Malmö.
2014 blev Timmy uttagen att representera Sverige i Världsmästerskapen i konstnärlig dans (Jazz & Modernt), där han kom på en 8e plats.
Idag arbetar Timmy som dansare på Wallmans i Köpenhamn.

Timmy är ledare över vårt fantastiska PowerPuff Crew som tar över dansvärlden i Sverige med deras grymma och coola attityd!
PowerPuff Crew har tävlat i StreetStar två gånger, vart med i Julgalan på Malmö Arena och uppträtt på massa olika events och shower!

Timmy är en omtyckt lärare hos sina elever, många har dansat från dagen han började hos oss och han älskar att se sina elever utvecklas och utmana sig själva, med ett litet sträng utlärningssätt ser han till att hans elever får ut det bästa av klasserna och jobbar för att bli bättre, men han ser även till att dom har kul samtidigt!

TIMMY UNDERVISAR I:
CONTEMPORARY, LADY STYLE OCH JAZZTEKNIK